Bucuria ne adună împreună

Colindele româneşti sunt pe undeva o Evanghelie plămădită de poporul românesc în cinstea Celui care a venit la strămoşii noştri acum două mii de ani pe când eram „plecaţi la vânătoare” şi ne-a primit în ceata celor care duc vestea Naşterii peste veacuri.

Într-o atmosferă destinsă, de pace cerească și de bucurie pământească la data de 11 ianuarie 2014 s-a desfășurat concursul de colinde din cadrul proiectului de tradiție și spiritualitate ”E vremea colindelor” al Parohiei Ortodoxe Române ”Sf. Ier. Grigorie Palama” din mun. Chişinău, ajuns la a doua ediție. Concursul s-a desfășurat la două secțiuni: secțiunea copii și secțiunea maturi. A fost un veritabil concurs, cu juriu, cu premii (icoane, cărți, dulciuri), diplome (de gradul I, II, III şi menţiuni) etc. A fost și mult suspans. În final toţi au câştigat şi cei care au participat, şi cei care au ascultat.

Bucuria pe care ne-o aduc colindele strămoşeşti trebuie să fie împărtăşită an de an.

Neamul românesc va rezista atât timp cât se vor înălţa biserici ortodoxe cu preoţi vrednici, cu slujbe ce te înalţă spre cer, şi vor dăinui minunatele tradiţii creştine din care fac parte şi colindele ce vestesc Naşterea Domnului. Să nu uităm tradiţiile creştine, ele denotă identitatea noastră şi contribuţia poporului nostru la patrimoniul Ortodoxiei universale.

Preot paroh Nicolae Creţu