Clubul Tinerilor

”Clubul Tinerilor Ortodocși din Parohie” este un proiect de suflet pe care îl implementăm în cadrul parohiei. El are un caracter pe sufletul tinerilor, fapt pentru care îi așteptăm pe toți tinerii cointeresați de problemele vieții și a dezvoltării personale pentru a face parte din acest proiect.

În data de 9 februarie 2017, membrii ”Clubului Tinerilor Ortodocși” au vizitat și oferit un sprijin atât de ordin material, cât și unul spiritual, secției Hematologie pentru Copii de la Institutul Oncologic. Celor 24 de pacienți, cu vârstele între 2 și 18 ani, tinerii noștri le-au donat: medicamente, seturi de cărți, icoană, fructe etc.

Iată câteva impresii ale membrilor grupului după efectuarea vizitei:

… Pe 9 februarie curent părintele Nicolae Crețu împreună cu un grup de tineri din parohie au vizitat pe cei 24 de pacienți aflați în secția Hematologie pentru Copii de la Institutul Oncologic.

 În cadrul vizitei, pacienții internați în secție, părinții acestora și personalul medical au fost stropiți cu agheasmă de către părintele Nicolae Crețu, fiecare copil primind câte o cărțulie de rugăciuni și o iconiță cu chipul Sf. Ierarh Grigorie Palama. De asemenea, au fost stropite cu agheasmă saloanele, cabinetele și celelalte încăperi din secție. Biblioteca aflată la dispoziția copiilor a fost completată cu un set de cărți de rugăciuni, pilde și povestiri ortodoxe. A fost oferită în dar și o icoană a Sf. Ierarh Nectarie, cunoscut ca fiind izbăvitor de cancer. Luând în considerație necesitățile practice ale secției, membrii grupului au mai adus un set de medicamente utile în tratamentul infecțiilor respiratorii, precum și fructe pentru diversificarea meniului pacienților. Donația a fost posibilă datorită implicării enoriașilor parohiei „Sf. Ierarh Grigorie Palama”, care au colectat fonduri și au participat la Târgul de Crăciun organizat în incinta bisericii.

 ( Articol realizat de Sergiu Ursachi, februarie 2017 )

În data de 29 ianuarie 2018, membrii ”Clubului Tinerilor Ortodocși” au vizitat și oferit un sprijin atât de ordin material, cât și unul spiritual, secției Hematologie pentru maturi de la Institutul Oncologic.

Membrii Clubului se implică activ în toate proiecte parohiale, participă la tabere și întâlniri  ale tinerilor la nivel național și internațional etc.