E vremea colindelor

Proiectul "E vremea colindelor", reprezintă o modalitate de conservare şi de transmitere a patrimoniului naţonal românesc prin stimularea copiilor  şi a persoanelor mai în vârstă, de a descoperi noi colinde pentru a le interpreta, dar şi un concurs de interpretare autentică a acestora.

În cadrul parohiei noastre proiectul se derulează în perioada 25 decembrie – 14 ianuarie, finalizându-se după slujbă, cu un minunat concurs de colinde, cu juriu şi premii. Participanţi sunt din grupul copiilor din cadrul şcolii duminicale, cât și copii din alte parohii, tineri şi bătrâni ale căror colinde umplu văzduhul bisericii, amintindu-ne încă o dată că suntem un popor bogat prin tradiţiile noastre creştine strămoşeşti şi că avem un tezaur nepreţuit.

Proiectul este unul stabil, dar cel mai important este că având oameni implicaţi în acest proiect, vom reuşi să păstrăm legătura dintre trecut şi viitor, prin intermediul Bisericii, care este aşa cum bine remarca poetul dăinuirii noastre, Mihai Eminescu - „mama poporului român”.