Înfrățirea între două parohii aflate sub ocrotirea aceluiași sfânt - Sfântul Ierarh Grigorie Palama

Înfrățirea dintre parohia "Sfântul Ierarh Grigorie Palama", din Chișinău și parohia "Sfântul Grigorie Palama" din București s-a realizat în cadrul vizitei efectuate în Romania, București, în perioada 4-5 iunie 2016, a unui grup de 50 de pelerini: consilieri, membri ai comitetului parohial și enoriași ai parohiei din Chișinău - Păr. Paroh Nicolae Crețu, Consilier mitropolitan pe probleme de Misiune, Pastorație și Asistență Socială. Aceasta s-a realizat cu arhierească binecuvântare din partea ÎPS Petru Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor. Păr. Nicolae a slujit în sobor cu Preoții din București - Păr. Paroh Marin Marian și Păr. Maricel Popa. Oaspeții au participat la Dumnezeiasca Liturghie, s-au rugat împreună cu gazdele, au legat prietenii frumoase cu acestea, au admirat corulul Nectarie Protopsaltul etc. După Sfânta Liturghie a avut loc o agapă frățească.

Pe viitor parohia noastră își dorește să realizeze împreună cu parohia ”Sf. Ier. Grigorie Palama” din București activități rodnice misionar-pastorale, social-culturale și educative, vizite reciproce, schimb de experiență și întărirea spritului frățesc de unitate românească.

La nivelul comunităților locale, tindem spre o implicare mai mare și un schimb de experiență în catehizare și pastorație, spre favorizarea legăturilor de cunoaștere, de rugăciune și de colaborare reciprocă; spre dezvoltarea continuă de cai frățești, cu scopul educării spre dialog; promovarea întâlnirilor între credincioșii parohiilor noastre, în special între tineri, în vederea cunoașterii culturii și spiritualității și pentru susținerea reciprocă în dezvoltarea proiectelor pastorale; valorificarea moștenirii spirituale a creștinismului.

Parohia noastră este deschisă spre noi colaborări și parteneriate atât din țară cât și din străinătate.