PS Antonie: „Ajutându-i pe tineri să-şi cunoască credinţa, însănătoşim spiritual societatea noastră”

Marţi, 19 aprilie 2016, Preasfinţitul Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a Mitropoliei Basarabiei a avut o întâlnire cu dl Grigore Belostecinic, rectorul Academiei de Studii Economice a Moldovei.

Preasfinţia Sa a adus mulţumiri dlui Grigore Belostecinic din partea Mitropoliei Basarabiei pentru sprijinul oferit de domnia sa pentru desfăşurarea conferinţei cu titlul „Tinerii și Biserica”, în data de 7 aprilie 2016, în Aula Mare a Blocului ”A” al Academiei de Studii Economice a Moldovei. Conferinţa a fost organizată de Mitropolia Basarabiei în parteneriat cu Mitropolia Ardealului (Arhiepiscopia Alba-Iulia) şi a avut ca invitaţi pe părintele stareț Arhimandrit Iustin Miron și părintele Pantelimon Șușnea, de la mănăstirea Oașa, jud Alba (România), duhovnici cunoscători ai problemelor tinerilor.

PS Antonie a apreciat deschiderea dlui Grigore Belostecinic către iniţiativa Mitropoliei Basarabiei de a duce mesajul creştin către cei tineri, menţionând, între altele: „Este îmbucurător când găsim înţelegere la conducătorii instituţiilor de învăţământ atunci când dorim să ne întâlnim cu tinerii pentru a-i familiariza cu învăţătura creştină. Un adevărat pedagog înţelege că educaţia, poate fi completă doar dacă în procesul de învăţământ este prezent şi elementul creştin. Acest lucru este valabil şi când vorbim şi de formarea profesională. Nu putem face nimic fără ajutorul lui Dumnezeu. Şi toţi avem datoria să-i ajutăm pe tinerii noştri să cunoască credinţa strămoşilor. Ajutându-i pe tineri să-şi cunoască credinţa, însănătoşim spiritual societatea noastră”.

Dl Belostecinic s-a arătat interesat de activităţile Mitropoliei Basarabiei referitor la tineri şi a menţionat că rămâne deschis şi în continuare pentru colaborare spre binele generaţiei în creştere.

La întâlnire a fost prezent şi PC părinte Nocolae Creţu, consilier mitropolitan pentru probleme de Misiune, Pastoraţie şi Asistenţă Socială, care s-a şi ocupat de organizarea conferinţei „Tinerii și Biserica”.

Clericii Mitropoliei Basarabiei i-au donat dl Belostecinic o icoană cu chipul Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi câteva cărţi cu conţinut duhovnicesc.

Întâlnirea s-a desfăşurat într-o atmosferă frăţească şi duhovnicească.

Dl rector Grigore Belostecinic i-a invitat pe clericii Mitropoliei Basarabiei în Sala Senatului, unde s-au întreţinut câteva clipe cu tinerii care participau la un seminar. PS Antonie le-a urat tinerilor succes la învăţătură şi le-a dorit să devină buni profesionişti în domeniile pe care le-au îmbrăţişat, îndemnându-i, în acelaşi timp, să fie buni creştini şi buni cetăţeni.  

Sursa: Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei