Revista "Lumina Taborului"

La data de 23 februarie 2014 a fost lansat primul număr al buletinului parohial Lumina Taborului, care va servi o sursă de informare și de trăire ortodoxă a comunității religioase Parohia Ortodoxă Română Sf. Ier. Grigorie Palama din mun. Chișinău, din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Lectura acestui buletin săptămânal se adresează întâi de toate enoriașilor acestei comunități (familiilor, tinerilor și bătrânilor), care vor avea posibilitatea să cunoască într-o formă concisă și rezumativă patrimoniul de veacuri al Ortodoxiei, poezii creștine și noutăți parohiale, așezate frumos în pagină.

Buletinul Lumina Taborului va include în mod obligatoriu pericopa evanghelică și apostolul duminicii, însoțite de o scurtă predică, și rubrici ce includ informații din viața Bisericii (scripturistice, patristice, istorice, canonice, dogmatice și liturgice), o rubrică de poezii creștine, noutățile parohiale și programul liturgic pentru săptămâna următoare. Echipa de redacție este deschisă pentru toți cei care vor dori să contribuie ca acest buletin să fie mai atractiv și mai consistent.

Buletinul se oferă gratuit fiecărei familii din biserica noastră și este editat din donațiile enoriașilor noștri.

Vă anunțăm cu multă bucurie că în curând va fi lansat și un ziar al elevilor școlii duminicale Trepte spre Cer, al cărei conținut va fi opera copiilor și al îndrumătorului școlii duminicale și va apărea săptămânal.

Cu aceste două proiecte continuăm să valorificăm potențialul comunității noastre și să trasăm noi direcții de dezvoltare pentru credincioșii noștri și pentru familiile lor și sperăm că prin aceste acțiuni vom contribui la creșterea încrederii oamenilor în Dumnezeu, în Biserică și vom contribui la păstrarea identității noastre de neam și credință.

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu.

Preot paroh Nicolae Crețu